YESS, we mogen weer binnensporten!!!We waren buiten alweer begonnen met de jeugd en later kwamen daar de senioren ook nog bij.
Maar hoe fijn het ook was weer samen te kunnen sporten, we zijn er wel achter gekomen dat badminton toch echt vooral een binnensport is!
A.s. maandag (6 juli) beginnen we weer. Tot de zomervakantie (dus tot 17 juli) elke maandag- en donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur.
Nieuw is dat we deze zomer ook elke donderdagavond (ook van 20.00 - 22.00 uur) open zullen blijven, dus iedereen kan de hele zomer door blijven badmintonnen!

Een paar aandachtspunten :
* Hieronder vind je het Corona-protocol; we gaan ervan uit dat iedereen die komt sporten, dit gelezen heeft en zich hier aan houdt.
* Speciaal bericht voor de jeugd: we hebben bij de laatste training (buiten) al afscheid genomen. Maar als iemand van jullie in de zomervakantie wat later naar bed mag en om 20.00 uur mee wil (en mag!) spelen, dan ben je meer dan welkom! En neem vooral je broer/zus/vriend(in)/vader/moeder mee!
* Elke avond zal er een Corona Coördinator zijn.Taak is allereerst de Corona-regels controleren en waar nodig mensen daar op aan te spreken, maar daarnaast ook het registreren van alle aanwezigen (ook degenen die komen kijken) en het afhangen en omroepen van de labels (zodat er niet teveel mensen dichtbij elkaar en bij het bord komen staan). Wie wil deze taak bij toerbeurt op zich nemen? Meld je aan via info@bc-lochem.nl .
* We hebben besloten dat je je niet van tevoren hoeft te melden als je wilt komen spelen. Wel zal ieders aanwezigheid op een lijst genoteerd en enkele weken bewaard worden (richtlijnen RIVM).
* Vanuit de Bond is aangegeven dat zo min mogelijk mensen dezelfde materialen mogen aanraken. Afspraak is daarom dat er steeds 2 mensen tegelijk een serie van 3 netten (incl palen) opzetten en afbreken. Vooraf en erna dienen handen gedesinfecteerd te worden. Waar nodig worden 2 mensen aangewezen.
* Voor alle duidelijkheid: er mag gedubbeld worden; na het partijtje dient de 1,5 meter weer in acht genomen te worden.
* Iedereen wordt ook van harte uitgenodigd voor de bekende '3e helft': gezellig bij een drankje weer even bijpraten met elkaar!
* Mocht iemand allergisch zijn voor een handgel, laat het dan even weten!

Tot slot, aanwijzingen door de CC of door personeel van de Beemd dienen opgevolgd te worden.
Laten we weer lekker gaan badmintonnen, maar hierbij wel verstandig blijven; oftewel: Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en elkaar!
Tot gauw ziens in de sporthal!

Het bestuur


Hieronder lees je het hele protocol:

Corona - protocol voor binnen badmintonnen

Per 1 juli is er een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten.
Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen. Het RIVM heeft hier uitleg en adviezen voor opgesteld.

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• blijf als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
• blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• hanteer RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen en jeugd tot met 18 jaar tijdens sportactiviteiten. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand;
• houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
• hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
• douche thuis en niet op de sportlocatie;
• vermijd het aanraken van je gezicht;
• schud geen handen.Materiaal gebruik :
• Netten worden opgezet en afgebroken door maximaal twee personen per rijen van drie netten, vooraf en achteraf worden de handen gedesinfecteerd.
• Shuttles - voorafgaand aan het badmintonnen, en dus voordat shuttles worden aangeraakt, desinfecteren spelers hun handen. Tussen de verschillende partijen handen desinfecteren (er zijn verschillende handpompjes, gebruik de dichtstbijzijnde en houdt ook bij het op elkaar wachten 1,5 meter afstand). De shuttle blijft steeds op dezelfde baan liggen.


Aanvulling vanuit de Beemd :
• Aanwijzingen / looprichting die in de Beemd aangegeven worden, moeten gevolgd worden.
• De kleedkamers mogen gebruikt worden, maar ook daar geldt 1,5 meter afstand.
• Er mag gedoucht worden, maar ook met 1,5 meter afstand.
• De kantine is open voor onze ‘3e helft’; ook hier dienen de Corona-regels in acht genomen te worden.